Vijf voordelen

Wij lijken nergens op. Wij doen alles anders. Dat komt door mijn achtergrond. Ik, Syto, ben na de HTS Bouwkunde doorgegaan naar Nyenrode. Dat was in 1984. Daar leerde ik hoe je de klant als belangrijkste bestaansgrond van je bedrijf moest en kon omarmen. Het liet me nooit meer los. Ik werd marketingmedewerker bij een aannemer en deed daar ook de projectontwikkeling. Daarna werkte ik vijf jaar ‘aan de andere kant van de tafel’, voor de klant, bij een bouwmanagementbureau, dat optrad als gedelegeerd opdrachtgever. Daarna, in 1995, ben ik een bureau voor bouwmarketing begonnen, dat heb ik nog steeds. Wij helpen bouwers met hun strategie, marketing en sales. Daarin maken we grote stappen. En zien we tevens hoe lastig het is om een productgerichte sector klantgericht te maken. Cultuur en structuur zijn donders hardnekkig.

Dus toen de gelegenheid zich aandiende, kroop het bloed waar het niet gaan kon en ben ik, 35 jaar na de HTS, alsnog bouwer geworden. Dakopbouwer. To practise what I preached for 35 years…

Met SYTO Dakopbouwen wil ik publiekslieveling worden door vijf voordelen te bieden: Kwaliteit, maatwerk, eenvoud, nachtrust en gemak. Onderstaand licht ik graag toe hoe:

1. Kwaliteit door specialisatie

Wie niet kiest, wordt niet gekozen. De specialist wint het altijd van de generalist, als het om het specialisme gaat. Wij specialiseren ons op slechts één product voor één markt: Dakopbouwen voor jullie, particulieren met een eigen huis, dat te klein wordt. Daar is al onze aandacht voor, daar willen we alles van weten, daar willen we alles voor doen. De sleutel tot specialisme is herhaling. Elke dag een beetje beter, slimmer, sneller en goedkoper. Zo krijg je een steeds betere prijs-kwaliteitverhouding. En dat is wat klanten allereerst willen: Waar voor hun geld.

2. Maatwerk door de maat te nemen

Alle mensen zijn uniek. In wie ze zijn. In wat ze doen. In wat ze willen, wat ze mooi vinden, lelijk, belangrijk, onbelangrijk, wat waardevol… en wat waardeloos.

Dat geldt zeker als het om een uitbreiding van je eigen huis gaat. Daarbij spelen talloze factoren. En het samenspel daartussen bepaalt uiteindelijk of die extra verdieping op je huis ook voelt als een extra laag thuis. Om daarin tot maatwerk te komen, nemen we uitvoerig de maat. We willen exact weten: Wanneer is het in jullie ogen goed? Qua ruimte, qua gebruik, qua architectuur, qua licht en lucht, qua afwerking en installaties, noem maar op. Dat brengen we gedetailleerd in kaart, zodat we het juiste plan kunnen ontwikkelen, dat aan jullie eisen en wensen voldoet. Voor de één is dat misschien een goed, sterk en waterdicht maar super kaal casco. En voor de ander een tot in de puntjes afgewerkt pareltje. En heel vaak, iets daar ergens tussenin. Dat is wat we allereerst achterhalen, door goed met elkaar in gesprek te gaan.

3. Eenvoud door ‘one stop shopping’

Je huis uitbreiden met een dakopbouw kan heel ingewikkeld zijn. Met een architect voor het ontwerp, een constructeur voor de berekeningen, een makelaar voor de taxatie, een intermediair voor de financiering, een ruwbouwer voor de hoofdconstructie, installateurs voor gas, water en licht en onderaannemers voor de badkamer, het stucwerk, schilderwerk, dakbedekking en zo verder. En iedereen die informatie van elkaar moet hebben. Als je daar niet in thuis bent…

Wij doen het anders. Wij bieden een totaaloplossing inclusief rekenwerk, tekenwerk, vergunning, financiering, prefabricage, plaatsing en afbouw. Alles onder één dak. One stop shopping. Eén aanspreekpunt die alles voor je regelt. Hoe simpel kan het zijn. Dat is toch wat je wilt, als bouwen niet je hobby is maar een noodzakelijk kwaad om tot de gewenste extra ruimte te komen?

Het is ook veel efficiënter. Wij werken niet met allerlei gelegenheidscombinaties, zoals zo gebruikelijk is in de bouw. Wij werken met een vast team van specialisten, dat bij elke opbouw beter op elkaar ingespeeld raakt, elkaar beter verstaat, aan een half woord genoeg heeft. Met een helder ontwikkel- en bouwconcept voor de planvorming, de opbouw van elementen, de materialisatie, de detaillering, de maatvoering, de inbouw van installaties, noem maar op. Dat gaan we niet telkens opnieuw uitvinden, nee, daar denken we heel goed over na en we verheffen de uitkomst tot de standaard tot dat we weten hoe het nog beter kan, dan wordt dat de nieuwe standaard. Dat heet conceptueel bouwen. Het is super logisch en gebeurt nog veel te weinig. Wij willen niet anders. Het is de sleutel tot efficiënte hoogwaardige productie met één regisseur, jullie aanspreekpunt.  Simpel toch?

4. Nachtrust door fasering

Van het toevoegen van een dakopbouw wil je niet wakker liggen… maar dromen. En genieten. Daarom hebben we het hele proces in relatief kleine en overzichtelijke stappen opgedeeld. Zodat je makkelijk in control blijft en geen vervelende risico’s loopt. En bieden we na elke stap de gelegenheid om het daarbij te laten, niet verder te gaan, of met een ander. Niet omdat wij niet verder willen – integendeel - maar omdat we niet willen dat je je daartoe verplicht voelt. Voor ons is de uitdaging om het in elke stap zo goed te doen dat je graag met ons verder wilt.

Natuurlijk is de eerste stap uitvoerig kennis maken en achterhalen wat we voor elkaar kunnen betekenen, zien of het klikt en of we elkaar goed verstaan. Uiteraard is dat geheel vrijblijvend en kosteloos. Als dat goed voelt, toetsen wij met plezier het bestemmingsplan om zich te krijgen op de mogelijkheden voor een dakopbouw. Ook daar sturen we geen rekening voor. In die gesprekken brengen we ook jullie dromen, eisen en wensen in kaart, als input voor de planvorming. Geen maatwerk zonder de maat te nemen.

Zoals onder ‘vier stappen’ omschreven zijn er daarna twee mogelijke vervolgstappen:

  • Planontwikkeling tot en met een onherroepelijke bouwvergunning en/of
  • Financiering check met taxatie en zo mogelijk een aanbieding.

Beide stappen bieden wij aan voor een vaste vergoeding en met een helder resultaat.

Als jullie vervolgens met ons verder willen maken wij graag een open begroting voor de realisatie van de dakopbouw. Die begroting ligt over het algemeen onder eerder afgegeven ramingen. Want niemand zit op onaangename verassingen te wachten. Vervolgens kunnen we aan de hand van de begroting bespreken wat jullie wel en niet, of anders of elders willen uitbesteden. Voor ons is die begroting bindend maar voor jullie vrijblijvend en kosteloos. Worden we het erover eens, dan verwoorden we dat in een aannemingsovereenkomst die we daarna graag voor jullie uitvoeren. Met voor ons als einddoel: Hele tevreden klanten die graag ambassadeur voor ons zijn. En met als einddoel voor jullie: Ruimte voor al jullie dromen.

5. Gemak door plaatsing in één dag

Veel dakopbouwen worden ter plaatse gemaakt. Wij doen dat nooit. Wij maken de opbouw in de fabriek. Prefabricage heeft vele voordelen: In de fabriek zijn mensen, machines en materialen bescherm tegen weer en wind. Dat komt de kwaliteit zeer ten goede. Er komt geen vocht in de constructie, de kans op diefstal is veel kleiner, procesbeheersing is makkelijker, alle voorraden zijn bij de hand, de afstand tot kantoor is gering, dat vereenvoudigt de afstemming en ga zo maar door. Toch zijn dat voor veel kopers niet de belangrijkste voordelen. Voor hen staat vaak op nummer 1: Veel minder overlast!

Bouwvakkers zijn de aardigste mensen op aarde. En toch doe je weinig mensen een plezier met twee maanden dagelijks bezoek, met materialen en machines, stof, lawaai en afval. Hoeveel rekening ze ook met je houden, zo rustig als in de fabriek zijn ze nooit. Ook daarom verplaatsen wij zoveel mogelijk productie naar de fabriek. En maken we zo groot mogelijke 2D of 3D elementen. Die we op één goed voorbereide dag op jullie dak plaatsen en verankeren. Dat is een feest om mee te maken. In één dag wind- en waterdicht. Dat wil toch iedereen?

Contact

SYTO Dakopbouwen B.V.
Singelgracht 6 wnsp
1398 XE  Muiden

Tel: +31 (0)294 450 585
Mob: +31 (0)653205762
Mail: syto@sytodakopbouwen.nl

Volg ons

Facebook
Twitter